Vjerodajnice

Token

Token je vjerodajnica Istarske kreditne banke Umag d.d. koja se koristi za identifikaciju korisnika prilikom pristupa iKBnet Active i iKBnet Info - uslugama internet bankarstva za fizičke osobe te za autorizaciju financijskih i ostalih tipova transakcija.
Token se izdaje u poslovnici Istarske kreditne banke Umag d.d.
Sigurnost vjerodajnice zajamčena je obveznim korištenjem PIN-a koji je poznat samo korisniku.

IKB mToken

IKB mToken je aplikacija Istarske kreditne banke Umag d.d. koja se koristi za identifikaciju korisnika prilikom pristupa internet bankarstvu za građane, iKBnet Active i iKBnet Info, za autorizaciju financijskih i ostalih tipova transakcija te potvrdu kartičnih plaćanja na internetu uz provjeru identiteta korisnika u sustavu 3D Secure - Mastercard Identity Check. IKB mTokenom može se pristupiti i sustavu e-Građani.
Nakon instalacije aplikacije na mobilni uređaj, potrebno je aktivirati uslugu unosom aktivacijskog ključa.
Aktivacijski ključ se izdaje prilikom ugovaranja IKB mTokena u poslovnici Banke. Nakon unosa aktivacijskog ključa (16 znamenki), korisnik definira PIN (Personal Identitification Number).
Sigurnost aplikacije zajamčena je obveznim korištenjem metode autentifikacije koja se određuje u postavkama mobilnog uređaja (PIN ili otisak prsta).
Prilikom aktivacije i korištenja IKB mToken aplikacije potrebno je osigurati pristup Internetu.

Upute

U nastavku su upute za korištenje tokena i IKB mTokena, kao i kratke upute za pomoć klijentima prilikom prve prijave.